Ryżowe placuszki z jogurtem i owocami

Ryżowe placuszki z jogurtem i owocami

Przepis na ryżowe placuszki z jogurtem i owocami to połączenie delikatności, świeżości i słodyczy. Lekkie i puszyste placuszki z mąki ryżowej, podane z odrobiną kremowego jogurtu i pysznymi owocami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Każdy kęs to spotkanie z intensywnością smaków. To danie, które nie tylko smakuje wyjątkowo, ale też cieszy oko swoim kolorowym i apetycznym wyglądem.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,38/5
(z 8 ocen)
Ryżowe placuszki z jogurtem i owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

498 kcal Kalorie
19 g Białko
12 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
230 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
23
łyżki mąki ryżowej
230 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
1,2
szklanki mleka roślinnego
300 g
6
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
4
łyżeczki erytrolu
20 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
1
łyżeczka cynamonu
4 g
2
opakowania jogurtu skyr
300 g
200 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

498 kcal Kalorie
19 g Białko
12 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
230 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mąkę, proszek do pieczenia, erytrol, ekstrakt waniliowy, cynamon, mleko oraz olej (połowa) dokładnie miksujemy za pomocą blendera.

2

Na patelni rozgrzewamy olej (połowa) i smażymy placuszki. Masę nakładamy łyżką, małymi porcjami. Placuszki przerzucamy na drugą stronę za pomocą płaskiej szpatułki, gdy ciasto się ściśnie. Możemy przykryć patelnię pokrywką i zmniejszyć moc palnika, aby zapobiec przypaleniu.

3

Gotowe placuszki podajemy z jogurtem i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.