Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą
Szukasz idealnego połączenia smaków? Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą to jedno z tych dań, które łączy w sobie różne doznania smakowe. Orzeźwiający ananas, do tego słodka kukurydza oraz aromatyczne warzywa i przyprawy… Czy to nie brzmi pysznie?
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
412
kcal
Kalorie
7
g
Białko
9
g
Tłuszcze
77
g
Węglowodany
310
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
ryżu basmati
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
240 g
|
ananasa
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
4
|
łodygi selera naciowego
180 g
|
0,5
|
garści świeżej kolendry
2 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
3
|
łyżki soku z cytryny
18 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
412
kcal
Kalorie
7
g
Białko
9
g
Tłuszcze
77
g
Węglowodany
310
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2
Do ugotowanego, ostudzonego ryżu dodajemy odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę i sok z cytryny.
3
Ananasa, ogórka, seler naciowy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryżu.
4
Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez wegański. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!