
Sałatka z fetą i truskawkami
To, że truskawki świetnie pasują do deserów, wie chyba każdy. Ale czy wiesz, że te czerwone owoce idealnie komponują się też z potrawami „na słono?” Nasza sałatka z fetą i truskawkami jest na to najlepszym dowodem! Wyrazista feta perfekcyjnie łączy się tu ze słodkimi, soczystymi owocami – a całość dopełniają chrupiące orzechy i lekko gorzka rukola. Spróbuj i przekonaj się, jakie to pyszne. Smacznego!

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
50 g
|
rukoli
|
150 g
|
truskawek
|
0,5
|
sztuki sera typu feta
100 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
0,5
|
łyżeczki miodu
6 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kroimy ser typu feta oraz truskawki. Na talerzu układamy rukolę, ser typu feta oraz truskawki.
W małej miseczce mieszamy oliwę, sok z cytryny oraz miód.
Gotową sałatkę polewamy dressingiem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.