Sałatka z fetą i truskawkami
To, że truskawki świetnie pasują do deserów, wie chyba każdy. Ale czy wiesz, że te czerwone owoce idealnie komponują się też z potrawami „na słono?” Nasza sałatka z fetą i truskawkami jest na to najlepszym dowodem! Wyrazista feta perfekcyjnie łączy się tu ze słodkimi, soczystymi owocami – a całość dopełniają chrupiące orzechy i lekko gorzka rukola. Spróbuj i przekonaj się, jakie to pyszne. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
239
kcal
Kalorie
12
g
Białko
18
g
Tłuszcze
10
g
Węglowodany
558
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
50 g
|
rukoli
|
150 g
|
truskawek
|
0,5
|
sztuki sera typu feta
100 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
239
kcal
Kalorie
12
g
Białko
18
g
Tłuszcze
10
g
Węglowodany
558
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Na talerzu układamy rukolę, kawałki truskawek i pokruszoną fetę. Dodajemy oliwę.
2
Posypujemy pokruszonymi orzechami.