Placuszki jabłkowe
Szukasz fit-przepisu na deser? Nasze placuszki jabłkowe zachwycą Cię oryginalnym smakiem i…mocą witamin! Swój sekret zawdzięczają one idealnemu połączeniu kwaskowatych owoców oraz delikatnej kaszy jaglanej. Spróbuj, a pokochasz ich nietuzinkowy smak!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
513
kcal
Kalorie
15
g
Białko
14
g
Tłuszcze
85
g
Węglowodany
118
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
kaszy jaglanej
|
3
|
sztuki jabłka
450 g
|
8
|
łyżeczek budyniu waniliowego
40 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
1,5
|
łyżki pudru z erytrolu
15 g
|
5
|
opakowań jogurtu naturalnego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
513
kcal
Kalorie
15
g
Białko
14
g
Tłuszcze
85
g
Węglowodany
118
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.
2
½ kaszy blendujemy z jajkami, drugą połowę mieszamy z budyniem.
3
Składniki łączymy.
4
Ścieramy jabłka na tarce o małych oczkach.
5
Dodajemy jabłka do masy.
6
Placki smażymy na rozgrzanym oleju.
7
Podajemy z pudrem z erytrolu i jogurtem.