
Tatar śledziowy
Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
sos:
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo i obieramy
Śledzie, ogórki, paprykę, cebulę, jajka i grzybki kroimy w drobną kostkę
Całość mieszamy, dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem
Wszystkie składniki na sos mieszamy w miseczce. Gotowy sos dodajemy do tatara i całość dokładnie mieszamy
Wstawiamy tatara do lodówki na około godzinę. Po tym czasie tatar śledziowy jest gotowy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
