Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Tatar śledziowy

Danie klasyczne kuchni polskiej, jednak w odmienionej wersji. Tatar śledziowy z warzywami polany pysznym sosem to potrawa o wyrazistym smaku, bogata w pełnowartościowe białko. Znakomicie nadaje się na danie główne oraz wyśmienitą i zdrową przystawkę.

20 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)
Tatar śledziowy
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

258 kcal Kalorie
21 g Białko
14 g Tłuszcze
15 g Węglowodany
2976 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
200 g
 filetu ze śledzia
1
sztuka czerwonej papryki
170 g
3
sztuki ogórków kiszonych
150 g
1
sztuka cebuli
80 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
5
sztuk grzybów marynowanych
100 g
1
łyżka kaparów
10 g
4
szczypty soli
1 g
1
szczypta pieprzu czarnego
1 g

sos:

1
łyżeczka musztardy dijon
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
0,6
łyżki koncentratu pomidorowego
15 g
3
łyżeczki ostrej papryki mielonej
3 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

258 kcal Kalorie
21 g Białko
14 g Tłuszcze
15 g Węglowodany
2976 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Jajka gotujemy na twardo i obieramy.

2

Śledzie, ogórki, paprykę, cebulę, jajka i grzybki kroimy w drobną kostkę.

3

Całość mieszamy, dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

Wszystkie składniki na sos mieszamy w miseczce. Gotowy sos dodajemy do tatara i całość dokładnie mieszamy.

5

Wstawiamy tatara do lodówki na około godzinę. Po tym czasie tatar śledziowy jest gotowy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?