Soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta

Soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta

Znudził Ci się klasyczny łosoś z ziemniakami i surówką? Mamy dla Ciebie propozycję, a jest nią soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta. Do jego przygotowania wystarczy 5 podstawowych składników + sól i pieprz, a efekt będzie nie tylko pyszny, ale też super odżywczy. Dość powiedzieć, że taki obiad dostarczy Ci mnóstwa przeciwzapalnych kwasów omega-3, jodu, witaminy D, witaminy C, wapnia i beta-karotenu. Spróbuj i ciesz się totalnie oryginalnym smakiem oraz prostotą wykonania. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

555 kcal Kalorie
30 g Białko
47 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
664 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
200 g
 łososia świeżego
0,5
sztuki sera typu feta
100 g
100 g
 szpinaku
10
łyżeczek oliwy z oliwek
50 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

555 kcal Kalorie
30 g Białko
47 g Tłuszcze
4 g Węglowodany
664 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

2

Doprawiamy solą i pieprzem.

3

Rybę układamy na blaszce, na rybę układamy szpinak i kawałki sera.

4

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, tryb góra dół przez 15-20 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?