
Soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta
Znudził Ci się klasyczny łosoś z ziemniakami i surówką? Mamy dla Ciebie propozycję, a jest nią soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta. Do jego przygotowania wystarczy 5 podstawowych składników + sól i pieprz, a efekt będzie nie tylko pyszny, ale też super odżywczy. Dość powiedzieć, że taki obiad dostarczy Ci mnóstwa przeciwzapalnych kwasów omega-3, jodu, witaminy D, witaminy C, wapnia i beta-karotenu. Spróbuj i ciesz się totalnie oryginalnym smakiem oraz prostotą wykonania. Smacznego!

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
łososia świeżego
|
0,5
|
sztuki sera typu feta
100 g
|
100 g
|
szpinaku
|
10
|
łyżeczek oliwy z oliwek
50 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Rybę układamy na blaszce, na rybę układamy szpinak i kawałki sera.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, tryb góra dół przez 15-20 minut.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
