
Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem
Szukasz inspirującego przepisu na oryginalną i pożywną sałatkę? Wypróbuj mój przepis na sałatkę z awokado, szynką parmeńską i jajkiem. To pyszna, ale przede wszystkim bardzo zdrowa sałatka, która wzbogaci nasz organizm w dużą ilość witamin i minerałów.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
2
|
plastry szynki parmeńskiej
30 g
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
2
|
garści szpinaku świeżego
50 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do miski wrzucamy młode liście szpinaku, pokrojone w kostkę awokado i szynkę.
Posypujemy solą, pieprzem i zalewamy oliwą. Mieszamy.
Jajka gotujemy na miękko. (Jajko warto wcześniej wyjąc z lodówki lub zamoczyć w wodzie o temperaturze pokojowej, aby nie pękło w gotującej się wodzie. Następnie wkładamy jajko do wody za pomocą łyżki. Posypujemy solą, gotujemy 3 do 5 minut w zależności od wielkości).
Gotowe jajka kroimy w połowie i kładziemy na sałatkę (oliwa i płynne żółtko tworzą sos). Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
