Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem

Szukasz inspirującego przepisu na oryginalną i pożywną sałatkę? Wypróbuj mój przepis na sałatkę z awokado, szynką parmeńską i jajkiem. To pyszna, ale przede wszystkim bardzo zdrowa sałatka, która wzbogaci nasz organizm w dużą ilość witamin i minerałów.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,31/5
(z 32 ocen)
Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

462 kcal Kalorie
30 g Białko
35 g Tłuszcze
8 g Węglowodany
804 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek kurzych
168 g
2
plastry szynki parmeńskiej
30 g
0,5
sztuki awokado
70 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
2
garści szpinaku świeżego
50 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

462 kcal Kalorie
30 g Białko
35 g Tłuszcze
8 g Węglowodany
804 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do miski wrzucamy młode liście szpinaku, pokrojone w kostkę awokado i szynkę.

2

Posypujemy solą, pieprzem i zalewamy oliwą. Mieszamy.

3

Jajka gotujemy na miękko. (Jajko warto wcześniej wyjąc z lodówki lub zamoczyć w wodzie o temperaturze pokojowej, aby nie pękło w gotującej się wodzie. Następnie wkładamy jajko do wody za pomocą łyżki. Posypujemy solą, gotujemy 3 do 5 minut w zależności od wielkości).

4

Gotowe jajka kroimy w połowie i kładziemy na sałatkę (oliwa i płynne żółtko tworzą sos). Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?