Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z fetą, pomidorkami i chili

Sałatka z fetą, pomidorkami i chili

Feta to ser pochodzący z Grecji. Produkuje się go z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem koziego lub tylko z mleka koziego. Może stanowić dodatek do wielu potraw, a jedną z nich jest sałatka z fetą, pomidorkami i chili, polana aromatyczną oliwą z oliwek.

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,08/5
(z 24 ocen)
Sałatka z fetą, pomidorkami i chili
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

344 kcal Kalorie
15 g Białko
28 g Tłuszcze
10 g Węglowodany
744 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
1
sztuka sera typu Feta
200 g
35 g
 mieszanki sałat
35 g
 rukoli
7
sztuk czerwonych pomidorków koktajlowych
140 g
50 g
 orzechów włoskich
1
sztuka papryczka chili
20 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
łyżeczka miodu
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

344 kcal Kalorie
15 g Białko
28 g Tłuszcze
10 g Węglowodany
744 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Orzechy prażymy na suchej patelni i odstawiamy do ostudzenia.

2

Kroimy w kosteczkę ser feta, a papryczkę chili w plasterki.

3

Do dużego półmiska wkładamy mieszankę sałat, rukolę oraz pokrojony ser i papryczki.

4

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki i wrzucamy do półmiska.

5

Posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?