Sałatka z fetą, pomidorkami i chili

Feta to ser pochodzący z Grecji. Produkuje się go z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem koziego lub tylko z mleka koziego. Może stanowić dodatek do wielu potraw, a jedną z nich jest sałatka z fetą, pomidorkami i chili, polana aromatyczną oliwą z oliwek.

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,24/5
(z 21 ocen)
Sałatka z fetą, pomidorkami i chili
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

343 kcal Kalorie
15 g Białko
28 g Tłuszcze
9 g Węglowodany
744 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
1
sztuka sera typu Feta
200 g
0,5
garści mieszanki sałat
35 g
1,5
garści rukoli
35 g
7
sztuk czerwonych pomidorków koktajlowych
140 g
1,7
garści orzechów włoskich
50 g
1
sztuka papryczka chili
20 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g
1
łyżeczka miodu
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

343 kcal Kalorie
15 g Białko
28 g Tłuszcze
9 g Węglowodany
744 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Orzechy prażymy na suchej patelni i odstawiamy do ostudzenia

2

Kroimy w kosteczkę ser typu feta, a papryczkę chili w plasterki

3

Do dużego półmiska wkładamy mieszankę sałat, rukolę oraz pokrojony ser i papryczki

4

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki i wrzucamy do półmiska

5

Dodajemy orzechy włoskie i cieszymy się smakiem pysznej sałatki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?