Pieczony banan

Standardowy banan nie musi być nudny. Wystarczy odrobina pomysłu i możemy wykonać zdecydowanie najlepszy deser – pieczony banan skradnie Twoje serce. Genialnie prosty deser w 10 minut, który upieczesz w domowym piekarniku. Dodajmy ulubione dodatki i pyszny deser gotowy.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 24 ocen)
Pieczony banan
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

377 kcal Kalorie
5 g Białko
12 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
27 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
2
sztuki banana
240 g
1
łyżeczka masła orzechowego
10 g
0,7
łyżki wiórków kokosowych
10 g
1,5
łyżeczki syropu klonowego
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

377 kcal Kalorie
5 g Białko
12 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
27 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Banany pieczemy 10 minut w 200 stopniach

2

Po upieczeniu nacinamy po całej długości

3

Wkładamy ulubione dodatki

4

W naszej wersji były owoce, masło orzechowe, orzechy, płatki kokosowe i syrop klonowy

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?