
Nachos z kremem kukurydzianym
Nie wyobrażasz sobie seansu filmowego bez słonej przekąski? A może szukasz pomysłu na niezobowiązujący poczęstunek na imprezę? Nachos z kremem kukurydzianym będą idealnym rozwiązaniem! Wystarczy, że do sklepowych nachosów przygotujesz dip na bazie kukurydzy, cebuli oraz przypraw i gotowe. Możesz cieszyć się smakowitą przekąską inspirowaną kuchnią meksykańską. Smacznego!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
opakowania nachosów naturalnych
100 g
|
1
|
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
2
|
łyżki płatków drożdżowych
10 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
4
|
łyżki sok z ½ cytryny
24 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W rondlu z odrobiną oliwy smażymy posiekaną cebulę z czosnkiem.
Gdy warzywa się podduszą, dodajemy odcedzoną kukurydzę konserwową i wszystko razem podsmażamy.
Usmażone razem składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny. Podajemy z nachosami.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
