
Nachos z kremem kukurydzianym

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
437
kcal
Kalorie
9
g
Białko
15
g
Tłuszcze
67
g
Węglowodany
331
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
4
|
opakowania nachosów naturalnych
100 g
|
1
|
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
|
1
|
sztuka cebuli
110 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
2
|
łyżki płatków drożdżowych
10 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
4
|
łyżki sok z ½ cytryny
24 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
437
kcal
Kalorie
9
g
Białko
15
g
Tłuszcze
67
g
Węglowodany
331
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
W rondlu z odrobiną oliwy smażymy posiekaną cebulę z czosnkiem.
2
Gdy warzywa się podduszą, dodajemy odcedzoną kukurydzę konserwową i wszystko razem podsmażamy.
3
Usmażone razem składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny.
4
Usmażone razem składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
