Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Nachos z kremem kukurydzianym

Nachos z kremem kukurydzianym

Nie wyobrażasz sobie seansu filmowego bez słonej przekąski? A może szukasz pomysłu na niezobowiązujący poczęstunek na imprezę? Nachos z kremem kukurydzianym będą idealnym rozwiązaniem! Wystarczy, że do sklepowych nachosów przygotujesz dip na bazie kukurydzy, cebuli oraz przypraw i gotowe. Możesz cieszyć się smakowitą przekąską inspirowaną kuchnią meksykańską. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Nachos z kremem kukurydzianym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

432 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
331 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
4
opakowania nachosów naturalnych
100 g
1
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
garść świeżej kolendry
4 g
2
łyżki płatków drożdżowych
10 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
4
łyżki  sok z ½ cytryny
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

432 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
331 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W rondlu z odrobiną oliwy smażymy posiekaną cebulę z czosnkiem.

2

Gdy warzywa się podduszą, dodajemy odcedzoną kukurydzę konserwową i wszystko razem podsmażamy.

3

Usmażone razem składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny. Podajemy z nachosami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?