Nachos z kremem kukurydzianym

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Nachos z kremem kukurydzianym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

437 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
331 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
4
porcje nachosów naturalnych
100 g
1
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
garść świeżej kolendry
4 g
2
łyżki płatków drożdżowych
10 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
4
łyżki  sok z ½ cytryny
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

437 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
331 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W rondlu z odrobiną oliwy smażymy posiekaną cebulę z czosnkiem.

2

Gdy warzywa się podduszą, dodajemy odcedzoną kukurydzę konserwową i wszystko razem podsmażamy.

3

Usmażone razem składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny.

4

Usmażone razem składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą, pieprzem, płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?