
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami cherry
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami cherry to perfekcyjny sposób na wzbogacenie jadłospisu w rybę pełną kwasów omega-3. To również idealne danie dla tych, którzy chcieliby, chociaż nad chwilę, poczuć się jak w nadmorskim kurorcie. Spróbuj, zamknij oczy i rozkoszuj się smakiem, który sprawi, że oczami wyobraźni zobaczysz turkusowe morze i gorącą plażę!

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
makaronu
|
3
|
łyżki kaparów
30 g
|
0,5
|
opakowania tuńczyka w sosie własnym
60 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
łyżeczka natki pietruszki
5 g
|
7
|
sztuk pomidorków koktajlowych
140 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu roślinnego
80 g
|
20 g
|
rukoli
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kroimy cebulę, czosnek, pomidorki cherry, siekamy pietruszkę, odcedzamy kapary i tuńczyka.
Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
W rondelku rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej cebulę z czosnkiem. Gdy cebula z czosnkiem się zeszkli, dodajemy do niej odcedzonego tuńczyka i kapary, całość dalej dusimy.
Do uduszonych składników w rondlu dodajemy pokrojone pomidorki, ugotowany makaron, posiekaną natkę pietruszki, jogurt roślinny, całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy makaron wykładamy na talerz i posypujemy rukolą. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
