
Lody mango-banan
Lody to zdecydowanie najbardziej kultowy letni deser — czy wiesz jednak, że wcale nie musisz stawiać na lody ze sklepowej zamrażarki? Nasze lody mango-banan są na to najlepszym dowodem! Egzotyczne owoce, a do tego kremowe masło orzechowe — spróbuj, a poczujesz się, jak na prawdziwych tropikalnych wakacjach.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
205
kcal
Kalorie
8
g
Białko
4
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
38
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki banany (mrożone lub świeże)
240 g
|
280 g
|
mango (mrożone lub świeże)
|
2,5
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
0,2
|
szklanki wody
50 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
205
kcal
Kalorie
8
g
Białko
4
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
38
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
W naczyniu blendera umieszczamy banany, wodę, mango, odżywkę i masło orzechowe. Całość blendujemy na gładką masę.
2
Masę przelewamy do foremek i zamrażamy przez ok. 3 godziny.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
