Lody mango-banan

Lody to zdecydowanie najbardziej kultowy letni deser — czy wiesz jednak, że wcale nie musisz stawiać na lody ze sklepowej zamrażarki? Nasze lody mango-banan są na to najlepszym dowodem! Egzotyczne owoce, a do tego kremowe masło orzechowe — spróbuj, a poczujesz się, jak na prawdziwych tropikalnych wakacjach.

5 min
Czas przygotowania
185 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Lody mango-banan
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

205 kcal Kalorie
8 g Białko
4 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
38 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
2
sztuki banany (mrożone lub świeże)
240 g
280 g
 mango (mrożone lub świeże)
2,5
łyżki odżywki białkowej
20 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g
0,2
szklanki wody
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

205 kcal Kalorie
8 g Białko
4 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
38 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W naczyniu blendera umieszczamy banany, wodę, mango, odżywkę i masło orzechowe. Całość blendujemy na gładką masę.

2

Masę przelewamy do foremek i zamrażamy przez ok. 3 godziny.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?