
Kukurydziane nachos z musem z awokado
Nie wyobrażasz sobie seansu filmowego bez nachos? Nie martw się, nie musisz z nich zrezygnować. Zrób je po prostu samodzielnie w domu, z dobrej jakości produktów. Nadal będą bajecznie pyszne, a przy okazji w takiej wersji będą doskonale współgrać z Twoją dietą. Kukurydziane nachos z musem z awokado wykonasz w niecały kwadrans — prawda, że ekspresowo?

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
416
kcal
Kalorie
6
g
Białko
22
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
689
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
2
porcje nacho kukurydzianych
50 g
0,5
sztuki awokado
70 g
4
łyżki soku z limonki
24 g
0,3
sztuki cebuli czerwonej
30 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
1
sztuka małej papryczki chilli
20 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
416
kcal
Kalorie
6
g
Białko
22
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
689
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Awokado, sok z limonki, chili i oliwę blendujemy na gładki mus.
2
Następnie dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę, chilli i doprawiamy sola i pieprzem.
3
Mus z awokado podajemy z nachosami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
