Kukurydziane nachos z musem z awokado

Nie wyobrażasz sobie seansu filmowego bez nachos? Nie martw się, nie musisz z nich zrezygnować. Zrób je po prostu samodzielnie w domu, z dobrej jakości produktów. Nadal będą bajecznie pyszne, a przy okazji w takiej wersji będą doskonale współgrać z Twoją dietą. Kukurydziane nachos z musem z awokado wykonasz w niecały kwadrans — prawda, że ekspresowo?

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kukurydziane nachos z musem z awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

472 kcal Kalorie
6 g Białko
32 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
106 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
opakowania nacho kukurydzianych
50 g
0,5
sztuki awokado
70 g
4
łyżki soku z limonki
24 g
0,3
sztuki cebuli czerwonej
30 g
2
łyżeczki oliwy z oliwy
10 g
1
sztuka małej papryczki chilli
20 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

472 kcal Kalorie
6 g Białko
32 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
106 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Awokado, sok z limonki, chili i oliwę blendujemy na gładki mus.

2

Następnie dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę, chilli i doprawiamy sola i pieprzem.

3

Mus z awokado podajemy z nachosami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?