Kokosowa zupa z krewetkami

Kokosowa zupa z krewetkami

Mleczko kokosowe i krewetki to połączenie doskonale znane fanom kuchni południowo-wschodniej Azji – np. kuchni tajskiej. Słodki, aromatyczny kokos fantastycznie dopełnia delikatny smak tych popularnych skorupiaków, tworząc połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Chcesz przekonać się o tym na własnej skórze, a raczej…na własnych kubkach smakowych? Nasza kokosowa zupa z krewetkami poleca się na obiad – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kokosowa zupa z krewetkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

405 kcal Kalorie
20 g Białko
32 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
222 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
150 g
 krewetek
1
opakowanie mleczka kokosowego
400 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
5
sztuk pieczarek
100 g
2
łyżeczki pasty curry
10 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki czosnku granulowanego
1,5 g
1
szklanka bulionu warzywnego
250 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

405 kcal Kalorie
20 g Białko
32 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
222 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Krewetki czyścimy.

2

Obsmażamy na rozgrzanej oliwie.

3

Dodajemy kawałki papryki, pieczarek i pastę curry. Podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

4

Dodajemy bulion i dusimy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy mleczko kokosowe i zagotowujemy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?