
Sorbet bananowy z mango
Lody sorbetowe to idealny deser na lato – orzeźwiający i nie za słodki. Sorbet bananowy z mango przygotujemy w kilka minut. Wystarczy zblendować owoce i lód. Po godzinie, podczas której musimy dwukrotnie wymieszać deser, możemy cieszyć się smakiem sorbetu.

Kategorie














Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
323
kcal
Kalorie
3
g
Białko
1
g
Tłuszcze
79
g
Węglowodany
22
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
300 g
|
mango
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
3
|
sztuki kostek lodu
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
323
kcal
Kalorie
3
g
Białko
1
g
Tłuszcze
79
g
Węglowodany
22
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Owoce blendujemy z lodem i przekładamy do pojemnika
2
Wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut mieszamy, by lody równo się zamroziły
3
Po dwóch zamieszaniach możemy cieszyć się świetnym smakiem domowych lodów. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
