Sorbet bananowy z mango

Lody sorbetowe to idealny deser na lato – orzeźwiający i nie za słodki. Sorbet bananowy z mango przygotujemy w kilka minut. Wystarczy zblendować owoce i lód. Po godzinie, podczas której musimy dwukrotnie wymieszać deser, możemy cieszyć się smakiem sorbetu.

5 min
Czas przygotowania
65 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,56/5
(z 9 ocen)
Sorbet bananowy z mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

307 kcal Kalorie
3 g Białko
1 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
22 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
290 g
 mango
1
sztuka banana
120 g
2,5
sztuki  lodu
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

307 kcal Kalorie
3 g Białko
1 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
22 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Owoce blendujemy z lodem i przekładamy do pojemnika

2

Wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut mieszamy, by lody równo się zamroziły

3

Po dwóch zamieszaniach możemy cieszyć się świetnym smakiem domowych lodów. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?