
Słodka kanapka z wafli ryżowych
Kanapka bez chleba? To możliwe – a doskonałym zamiennikiem pieczywa mogą być, chociażby wafle ryżowe. Nasza słodka kanapka z wafli ryżowych doskonale sprawdzi się jako słodka przekąska lub podwieczorek – i zachwyci Cię zarówno smakiem, jak i prostotą wykonania. Co w niej znajdziesz? Proponujemy nadzienie z trzech doskonale uzupełniających się smaków – kremowego masła orzechowego, gorzkiej czekolady i słodkiego banana. Spróbuj, a zakochasz się od pierwszego kęsa!

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki wafli ryżowych
20 g
|
4
|
łyżeczki masła orzechowego
40 g
|
0,5
|
sztuki banana
60 g
|
0,3
|
sztuki czekolady gorzkiej
30 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wafle smarujemy masłem orzechowym.
Banana kroimy, rozkładamy na dolnym waflu, przykrywamy drugim waflem.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy nią naszą słodką kanapkę.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
