Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Słodka kanapka z wafli ryżowych

Słodka kanapka z wafli ryżowych

Kanapka bez chleba? To możliwe – a doskonałym zamiennikiem pieczywa mogą być, chociażby wafle ryżowe. Nasza słodka kanapka z wafli ryżowych doskonale sprawdzi się jako słodka przekąska lub podwieczorek – i zachwyci Cię zarówno smakiem, jak i prostotą wykonania. Co w niej znajdziesz? Proponujemy nadzienie z trzech doskonale uzupełniających się smaków – kremowego masła orzechowego, gorzkiej czekolady i słodkiego banana. Spróbuj, a zakochasz się od pierwszego kęsa!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Słodka kanapka z wafli ryżowych
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

547 kcal Kalorie
14 g Białko
34 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
250 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki wafli ryżowych
20 g
4
łyżeczki masła orzechowego
40 g
0,5
sztuki banana
60 g
0,3
sztuki czekolady gorzkiej
30 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

547 kcal Kalorie
14 g Białko
34 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
250 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wafle smarujemy masłem orzechowym.

2

Banana kroimy, rozkładamy na dolnym waflu, przykrywamy drugim waflem.

3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy nią naszą słodką kanapkę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?