
Karmelowe szyszki
Masz ochotę na smak dzieciństwa w wersji fit? Karmelowe szyszki polecają się na deser! W naszej wersji do ich wykonania potrzebne Ci będą wafle ryżowe, masło orzechowe oraz proteinowy pudding (zamiast obecnych w klasycznym przepisie krówek). Efekt? Cudownie słodki deser, który rozpływa się w ustach i…dostarcza dużej ilości sycącego białka. Smacznego!

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie puddingu proteinowego o smaku słony karmel
200 g
|
4
|
sztuki wafli ryżowych
40 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
0,3
|
sztuki czekolady gorzkiej
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wafle kruszymy na małe kawałeczki.
Pudding mieszamy z masłem orzechowym, gdy jest dobrze wymieszany dodajemy pokruszone wafle.
Z masy formujemy kulki (2 łyżkami lub rękami zwilżonymi wodą) lub robimy 1 dużą szyszkę. Rozkładamy na talerzyku z papierem do pieczenia. Schładzamy co najmniej 1 godzinę w lodówce.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Przyozdabiamy nią nasze szyszki.
Gotowe szyszki zjadamy łyżką.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
