Karmelowe szyszki

Karmelowe szyszki

Masz ochotę na smak dzieciństwa w wersji fit? Karmelowe szyszki polecają się na deser! W naszej wersji do ich wykonania potrzebne Ci będą wafle ryżowe, masło orzechowe oraz proteinowy pudding (zamiast obecnych w klasycznym przepisie krówek). Efekt? Cudownie słodki deser, który rozpływa się w ustach i…dostarcza dużej ilości sycącego białka. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
70 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Karmelowe szyszki
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

330 kcal Kalorie
17 g Białko
16 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
99 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie puddingu proteinowego o smaku słony karmel
200 g
4
sztuki wafli ryżowych
40 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
0,3
sztuki czekolady gorzkiej
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

330 kcal Kalorie
17 g Białko
16 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
99 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Wafle kruszymy na małe kawałeczki.

2

Pudding mieszamy z masłem orzechowym, gdy jest dobrze wymieszany dodajemy pokruszone wafle.

3

Z masy formujemy kulki (2 łyżkami lub rękami zwilżonymi wodą) lub robimy 1 dużą szyszkę. Rozkładamy na talerzyku z papierem do pieczenia. Schładzamy co najmniej 1 godzinę w lodówce.

4

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Przyozdabiamy nią nasze szyszki.

5

Gotowe szyszki zjadamy łyżką.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?