Jogurt z owocami

Jogurt z owocami

Owocowe jogurty dostępne w sklepach to niestety w znakomitej większości mnóstwo dodanego cukru i mało prawdziwych owoców. Dużo lepiej jest stworzyć taki jogurt samodzielnie – na przykład z poniższego przepisu na jogurt z owocami. Znajdziesz w nim banany, jabłko i pomarańcze – a więc owoce dostępne w marketach przez cały rok. Taką przekąskę spokojnie przygotujesz więc nawet w środku mroźnej zimy. Jej zalety? Dużo białka, wapnia, potasu, błonnika i przeciwutleniaczy – czyli same korzyści dla zdrowia i…sytości po posiłku. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Jogurt z owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

396 kcal Kalorie
22 g Białko
1 g Tłuszcze
81 g Węglowodany
80 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie Jogurtu skyr
150 g
1
sztuka banana
120 g
1
sztuka jabłka
150 g
1
sztuka pomarańczy
240 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

396 kcal Kalorie
22 g Białko
1 g Tłuszcze
81 g Węglowodany
80 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jabłko kroimy w kostkę, następnie układamy w miseczce.

2

Polewamy jogurtem, na wierzch układamy plasterki banana.

3

Do posiłku zjadamy pomarańczę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?