Warzywne spring rolls

Warzywne spring rolls to klasyka kuchni południowoazjatyckiej. My proponujemy przygotować je z polskich warzyw — marchewki, ogórka, kapusty pekińskiej i buraka. Do tego akcenty wprost z kuchni azjatyckiej — czyli sos rybny oraz kolendra i gotowe! Możesz skosztować dalekowschodnich przysmaków bez wychodzenia z domu.

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,33/5
(z 15 ocen)
Warzywne spring rolls
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

474 kcal Kalorie
13 g Białko
2 g Tłuszcze
96 g Węglowodany
1352 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka marchwi
45 g
200 g
 kapusty
1
sztuka buraka
100 g
40 g
 makaronu ryżowego
6
sztuk papieru ryżowego
54 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
1
łyżka sosu rybnego
10 g
0,5
łyżki sosu sojowego
5 g
1
łyżka octu ryżowego
10 g
1
łyżka ksylitolu
15 g
1
garść kolendry
1 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

474 kcal Kalorie
13 g Białko
2 g Tłuszcze
96 g Węglowodany
1352 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Warzywa kroimy w równe słupki.

2

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

3

Przygotowujemy sos, mieszając: sos sojowy, sos rybny, 4 łyżki wody, ocet ryżowy i ksylitol.

4

Zwijamy roladki na papierze ryżowym z dodatkiem warzyw i makaronu.

5

Spring rollsy podajemy z sosem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?