
Warzywne spring rolls
Warzywne spring rolls to klasyka kuchni południowoazjatyckiej. My proponujemy przygotować je z polskich warzyw — marchewki, ogórka, kapusty pekińskiej i buraka. Do tego akcenty wprost z kuchni azjatyckiej — czyli sos rybny oraz kolendra i gotowe! Możesz skosztować dalekowschodnich przysmaków bez wychodzenia z domu.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
40 g
|
makaronu ryżowego
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
1
|
sztuka marchwi
45 g
|
200 g
|
kapusty
|
1
|
sztuka buraka
100 g
|
6
|
sztuk papieru ryżowego
54 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
garść kolendry
4 g
|
sos: |
|
1
|
łyżka sosu rybnego
10 g
|
0,5
|
łyżki sosu sojowego
5 g
|
1
|
łyżka octu ryżowego
10 g
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
0,2
|
szklanki wody
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Warzywa kroimy w równe słupki.
Przygotowujemy sos, mieszając: sos sojowy, sos rybny, 4 łyżki wody, ocet ryżowy i ksylitol.
Zwijamy roladki na papierze ryżowym z dodatkiem warzyw, posiekanego szczypiorku, kolendry i makaronu.
Spring rollsy podajemy z sosem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
