Sałatka z pieczonym łososiem

Sałatka z pieczonym łososiem

Łosoś — świetne źródło kwasów omega-3, witaminy D i E oraz jod, a także…dobry dodatek do sałatki! Ryba ta sprawdzi się doskonale nie tylko w formie typowo obiadowej, ale także jako główny bohater sałatki ze świeżych warzyw i chrupiącego sezamu. To super pomysł na mega odżywcze danie, które pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z pieczonym łososiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

461 kcal Kalorie
37 g Białko
31 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
3449 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
150 g
 łososia
6
sztuk rzodkiewek
90 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
125 g
 miksu sałat
3
łyżeczki sezamu
15 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki ostrej papryki suszonej
1,5 g
0,5
łyżeczki kuminu
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

461 kcal Kalorie
37 g Białko
31 g Tłuszcze
13 g Węglowodany
3449 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni – funkcja grill.

2

Łososia myjemy, suszymy i przyprawiamy pieprzem, ostrą papryką i kuminem.

3

Przyprawioną rybę wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut.

4

Na głębokim talerzu układamy sałatę, pokrojone rzodkiewki i ogórka.

5

Na warzywach kładziemy upieczonego, wystudzonego łososia.

6

Gotowe danie posypujemy sezamem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?