
Sałatka arbuzowa
Masz ochotę na orzeźwienie w czystej postaci? Idealnie sprawdzi się sałatka…a konkretnie: sałatka arbuzowa! I wcale nie mówimy tu o słodkiej sałatce owocowej! Mało kto zdaje sobie sprawę, że arbuz cudownie komponuje się ze słonymi produktami – dlatego postanowiliśmy go połączyć z wyrazistym serem feta. Efekt? Bajeczna kompozycja smaków i maksymalna dawka orzeźwienia dodatkowo podkręcona przez listki świeżej mięty. Koniecznie wypróbuj!

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
289
kcal
Kalorie
18
g
Białko
16
g
Tłuszcze
18
g
Węglowodany
1103
mg
Sód
1
g
Błonnik
Składniki
199,98 g
|
arbuza
|
0,5
|
sztuki sera typu feta
100 g
|
1
|
garść mięty
2 g
|
2
|
łyżeczki oliwy
10 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
289
kcal
Kalorie
18
g
Białko
16
g
Tłuszcze
18
g
Węglowodany
1103
mg
Sód
1
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Arbuza kroimy w kostkę.
2
Fetę kruszymy. Miętę siekamy.
3
Dodajemy oliwę i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
