Sałatka arbuzowa

Sałatka arbuzowa

Masz ochotę na orzeźwienie w czystej postaci? Idealnie sprawdzi się sałatka…a konkretnie: sałatka arbuzowa! I wcale nie mówimy tu o słodkiej sałatce owocowej! Mało kto zdaje sobie sprawę, że arbuz cudownie komponuje się ze słonymi produktami – dlatego postanowiliśmy go połączyć z wyrazistym serem feta. Efekt? Bajeczna kompozycja smaków i maksymalna dawka orzeźwienia dodatkowo podkręcona przez listki świeżej mięty. Koniecznie wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Sałatka arbuzowa
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Low kcal Low kcal
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

289 kcal Kalorie
18 g Białko
16 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
1103 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
200 g
 arbuza
0,5
sztuki sera typu feta
100 g
1
garść mięty
2 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

289 kcal Kalorie
18 g Białko
16 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
1103 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Arbuza kroimy w kostkę.

2

Fetę kruszymy. Miętę siekamy.

3

Dodajemy oliwę i pieprz. Wszystkie składniki mieszamy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?