Pieczone figi z serkiem, miodem i orzechami

Wrzesień to szczyt sezonu na figi — niezwykłe owoce, które uwielbiali już starożytni Grecy. Nie wiesz, co przygotować z tych pięknych owoców? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pieczone figi z serkiem, miodem i orzechami! Takiej kompozycji smaków nie powstydziłby się nawet najlepszy grecki szef kuchni — a figi przygotowane z poniższego przepisu zachwycą nawet największych smakoszy. Spróbuj koniecznie!

3 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pieczone figi z serkiem, miodem i orzechami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

353 kcal Kalorie
16 g Białko
14 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
383 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
6
sztuk fig
360 g
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
1
garść orzechów włoskich
30 g
1
łyżeczka miodu
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

353 kcal Kalorie
16 g Białko
14 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
383 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 3 min.
1

Figi rozcinamy na 4 części od góry, układamy na blaszce do zapiekania.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni tryb termoobieg.

3

Na figach układamy serek, posypujemy orzechami i polewamy miodem.

4

Pieczemy 12 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?