
Pieczone figi z serkiem, miodem i orzechami
Wrzesień to szczyt sezonu na figi — niezwykłe owoce, które uwielbiali już starożytni Grecy. Nie wiesz, co przygotować z tych pięknych owoców? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pieczone figi z serkiem, miodem i orzechami! Takiej kompozycji smaków nie powstydziłby się nawet najlepszy grecki szef kuchni — a figi przygotowane z poniższego przepisu zachwycą nawet największych smakoszy. Spróbuj koniecznie!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
sztuk fig
360 g
|
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Figi rozcinamy na 4 części od góry, układamy na blaszce do zapiekania.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni tryb termoobieg.
Na figach układamy serek, posypujemy orzechami i polewamy miodem.
Pieczemy 12 minut. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
