Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Omlet kanapka

Omlet kanapka

Propozycja na pyszne śniadanie. Jajecznica i kanapka w jednym. Dodaj ulubione dodatki i ciesz się smakowitym daniem. Omlet kanapka to przede wszystkim zdrowe i zdecydowanie szybkie rozwiązanie dla osób dbających o swoją codzienną dietę. Smacznie i zdrowo.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 36 ocen)
Omlet kanapka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

261 kcal Kalorie
16 g Białko
21 g Tłuszcze
1 g Węglowodany
242 mg Sód

Składniki

Na dwa omlety:

5
sztuk białek jaj kurzych
175 g
3
sztuki żółtek
60 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,8
łyżki serka kanapkowego
20 g
1
plaster szynki parmeńskiej
15 g
10 g
 rukoli

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

261 kcal Kalorie
16 g Białko
21 g Tłuszcze
1 g Węglowodany
242 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Oddzielamy białka od żółtek. Białka solimy i ubijamy na sztywną pianę.

2

Żółtka dokładnie mieszamy. Przelewamy żółtka do miski z ubitą pianą. Mieszamy powoli.

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą ręcznika papierowego rozcieramy po całej patelni.

4

Wylewamy połowę masy i równomiernie rozprowadzamy na patelni.

5

Przykrywamy przykrywką i przez 5 minut smażymy na niskiej temperaturze. Nie podnosimy przykrywki.

6

Posypujemy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy na talerz, podajemy z dodatkami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?