Omlet kanapka

Propozycja na pyszne śniadanie. Jajecznica i kanapka w jednym. Dodaj ulubione dodatki i ciesz się smakowitym daniem. Omlet kanapka to przede wszystkim zdrowe i zdecydowanie szybkie rozwiązanie dla osób dbających o swoją codzienną dietę. Smacznie i zdrowo.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,31/5
(z 35 ocen)
Omlet kanapka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

246 kcal Kalorie
16 g Białko
20 g Tłuszcze
1 g Węglowodany
243 mg Sód

Składniki

Na dwa omlety:

5
sztuk białek jaj kurzych
175 g
3
sztuki żółtek
60 g
4
łyżeczki masła
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,8
łyżki serka kanapkowego
20 g
1
plaster szynki parmeńskiej
15 g
0,5
garści rukoli
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

246 kcal Kalorie
16 g Białko
20 g Tłuszcze
1 g Węglowodany
243 mg Sód
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Oddzielamy białka od żółtek

2

Białka solimy i ubijamy na sztywną pianę

3

Żółtka dokładnie mieszamy

4

Przelewamy żółtka do miski z ubitą pianą. Mieszamy powoli

5

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Za pomocą ręcznika papierowego rozcieramy po całej patelni

6

Wylewamy połowę masy i równomiernie rozprowadzamy po całej patelni

7

Przykrywamy przykrywką i przez 5 minut smażymy na niskiej temperaturze. Nie podnosimy przykrywki

8

Posypujemy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy na talerz i nakładamy ulubione dodatki na kanapkę. Twoja pyszna kanapka już gotowa! Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?