
Omlet kanapka
Propozycja na pyszne śniadanie. Jajecznica i kanapka w jednym. Dodaj ulubione dodatki i ciesz się smakowitym daniem. Omlet kanapka to przede wszystkim zdrowe i zdecydowanie szybkie rozwiązanie dla osób dbających o swoją codzienną dietę. Smacznie i zdrowo.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Na dwa omlety: |
|
5
|
sztuk białek jaj kurzych
175 g
|
3
|
sztuki żółtek
60 g
|
4
|
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,8
|
łyżki serka kanapkowego
20 g
|
1
|
plaster szynki parmeńskiej
15 g
|
10 g
|
rukoli
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Oddzielamy białka od żółtek. Białka solimy i ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka dokładnie mieszamy. Przelewamy żółtka do miski z ubitą pianą. Mieszamy powoli.
Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą ręcznika papierowego rozcieramy po całej patelni.
Wylewamy połowę masy i równomiernie rozprowadzamy na patelni.
Przykrywamy przykrywką i przez 5 minut smażymy na niskiej temperaturze. Nie podnosimy przykrywki.
Posypujemy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy na talerz, podajemy z dodatkami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
