Omlet kakaowy

Szukasz oryginalnego przepisu na klasyczny omlet? Jeżeli odpowiedź na to pytanie brzmi “tak” to jesteś w dobrym miejscu! Nasz omlet kakaowy to połączenie charakterystycznego smaku kakao, z kwaskowatymi owocami i delikatnym jogurtem – taka propozycja śniadania zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Koniecznie wypróbuj!

 

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,91/5
(z 120 ocen)
Omlet kakaowy
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

280 kcal Kalorie
19 g Białko
14 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
190 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
4
sztuki jajek kurzych
224 g
1,5
łyżki mąki owsianej pełnoziarnistej
18 g
0,5
łyżki kakao
5 g
10
łyżek  jogurtu naturalnego
200 g
0,2
opakowania mrożonych owoców
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

280 kcal Kalorie
19 g Białko
14 g Tłuszcze
18 g Węglowodany
190 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka wbijamy do miski, dodajemy mąkę oraz kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, można również użyć miksera

2

Połowę masy wylewamy na suchą, nieprzywierającą patelnię. Smażymy omlet przez 2-3 minuty, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze minutę. W ten sam sposób smażymy drugiego omleta

3

Omlety podajemy z jogurtem i rozmrożonymi owocami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?