
Kakaowa kokosanka
Owsianka – świetnie smakuje na mleku krowim, ale jeśli chcesz nadać jej więcej charakteru, zwykłe mleko zamień na…mleczko kokosowe! Zyskasz dzięki temu genialny aromat i bardziej kremową konsystencję. Dowód? Nasza kokosowo kakaowa owsianka, która swój cudowny smak zawdzięcza sprawdzonemu połączeniu kokosa i kakao, przełamanego kwaśnymi borówkami. To fantastyczny sposób na orzeźwiające, pożywne śniadanie, którego niebiański smak i aromat otulą Cię od pierwszego kęsa. Smacznego!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
200 g
|
2
|
łyżeczki nasion chia
10 g
|
2
|
łyżeczki siemienia lnianego
10 g
|
1
|
łyżka wiórków kokosowych
15 g
|
0,5
|
łyżki kakao
5 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu skyr
75 g
|
15 g
|
migdałów
|
100 g
|
borówek amerykańskich
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wlewamy mleko kokosowe.
Dodajemy nasiona chia, siemię lniane, wiórki kokosowe, ekstrakt waniliowy oraz kakao.
Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez ok. 4 minuty, stale mieszając.
Gotowe danie przekładamy do miski i podajemy z jogurtem, owocami i migdałami.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
