Kakaowa kokosanka

Kakaowa kokosanka

Owsianka – świetnie smakuje na mleku krowim, ale jeśli chcesz nadać jej więcej charakteru, zwykłe mleko zamień na…mleczko kokosowe! Zyskasz dzięki temu genialny aromat i bardziej kremową konsystencję. Dowód? Nasza kokosowo kakaowa owsianka, która swój cudowny smak zawdzięcza sprawdzonemu połączeniu kokosa i kakao, przełamanego kwaśnymi borówkami. To fantastyczny sposób na orzeźwiające, pożywne śniadanie, którego niebiański smak i aromat otulą Cię od pierwszego kęsa. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kakaowa kokosanka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

659 kcal Kalorie
20 g Białko
50 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
75 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g
2
łyżeczki siemienia lnianego
10 g
1
łyżka wiórków kokosowych
15 g
0,5
łyżki kakao
5 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
0,5
opakowania jogurtu skyr
75 g
15 g
 migdałów
100 g
 borówek amerykańskich

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

659 kcal Kalorie
20 g Białko
50 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
75 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Do rondelka wlewamy mleko kokosowe.

2

Dodajemy nasiona chia, siemię lniane, wiórki kokosowe, ekstrakt waniliowy oraz kakao.

3

Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez ok. 4 minuty, stale mieszając.

4

Gotowe danie przekładamy do miski i podajemy z jogurtem, owocami i migdałami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?