
Kakaowo-orzechowe trufle z daktyli
Warto sprawiać sobie małe przyjemności. W szczególności takie, które są nie tylko wyśmienite w smaku, ale również bogate w cenne składniki dla Twojego organizmu. Dlatego, co powiesz na kakaowo-orzechowe trufle z daktyli? Te małe kuleczki skrywają w sobie intensywnie słodki smak i solidną dawkę energii.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
413
kcal
Kalorie
8
g
Białko
15
g
Tłuszcze
63
g
Węglowodany
5
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
30
|
sztuk daktyli świeżych
150 g
|
3
|
łyżki kakao
30 g
|
45 g
|
orzechów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
413
kcal
Kalorie
8
g
Białko
15
g
Tłuszcze
63
g
Węglowodany
5
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1
Daktyle moczymy we wrzątku przez 20 minut (zamiast 150g świeżych daktyli możemy użyć 100g suszonych).
2
Daktyle miksujemy na gładką masę. Dodajemy kakao i posiekane orzechy, mieszamy.
3
Formujemy kulki i obtaczamy w kakao.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
