Kakaowo-orzechowe trufle z daktyli

Warto sprawiać sobie małe przyjemności. W szczególności takie, które są nie tylko wyśmienite w smaku, ale również bogate w cenne składniki dla Twojego organizmu. Dlatego, co powiesz na kakaowo-orzechowe trufle z daktyli? Te małe kuleczki skrywają w sobie intensywnie słodki smak i solidną dawkę energii.

30 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,64/5
(z 11 ocen)
Kakaowo-orzechowe trufle z daktyli
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

413 kcal Kalorie
8 g Białko
15 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
5 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
30
sztuk daktyli świeżych
150 g
3
łyżki kakao
30 g
1,5
garści orzechów
45 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

413 kcal Kalorie
8 g Białko
15 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
5 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1

Daktyle moczymy we wrzątku przez 20 minut.

2

Daktyle miksujemy na gładką masę. Dodajemy kakao i posiekane orzechy, mieszamy.

3

Formujemy kulki i obtaczamy w kakao.

4

Zamiast 150g świeżych daktyli możemy użyć 100g suszonych.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?