
Ekspresowa pizza
Czy wiesz, że przygotowanie pizzy wcale nie musi być trudne? Ekspresowa pizza z naszego przepisu to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcieliby przygotować to klasyczne danie szybko i nie ryzykując kuchennego niewypału. Postępując według poniższych instrukcji, przygotujesz pizzę bez stresu i zbędnej straty czasu, a dodatkowo, dzięki dodatkowi warzyw i pełnoziarnistej mąki, dostarczysz swojemu organizmowi niezbędnych witamin i składników mineralnych. Buon appetito!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,3
|
szklanki wody
65 g
|
10
|
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
150 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
sztuka mozzarelli
125 g
|
4
|
plastry szynki z kurczaka
40 g
|
0,5
|
sztuki cukini
100 g
|
125 g
|
brokuła
|
0,1
|
opakowania passaty pomidorowej
50 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni w trybie grill.
Wodę, mąkę, proszek do pieczenia i sól mieszamy ze sobą i wygniatamy ciasto. Odstawiamy na kilka minut.
Rozwałkowujemy ciasto, smarujemy passatą i układamy pokrojone dodatki. Nagrzewamy patelnię – taką, którą możemy włożyć do piekarnika. Przekładamy naszą pizzę na patelnię i podpiekamy przez 3 minuty.
Następnie wkładamy patelnię do nagrzanego piekarnika i pieczemy do czasu rozpuszczenia sera i zarumienienia składników. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
