Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Stek z antrykotu z sałatką

Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,18/5
(z 11 ocen)
Stek z antrykotu z sałatką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Keto Keto
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

541 kcal Kalorie
56 g Białko
19 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
374 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
200 g
 steka (antrykot)
50 g
 miksu sałat
2
sztuki pomidorów
320 g
0,5
sztuki ogórka świeżego
75 g
1
sztuka czerwonej cebuli
80 g
3
ząbki czosnku
18 g
7,5
opakowania jogurtu naturalnego
150 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
łyżeczka ziół prowansalskich
3 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

541 kcal Kalorie
56 g Białko
19 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
374 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso najlepiej wyciągnąć z lodówki min. 30 minut, a najlepiej godzinę przed smażeniem. Solimy obie strony.

2

Rozgrzewamy suchą patelnię, układamy na niej mięso i smażymy (2 minuty z każdej strony -stek krwisty, 3 minuty -stek średnio wysmażony lub 4 minuty -stek wysmażony). Obracamy i smażymy drugą stronę.

3

Gotowego steka przekładamy na talerz.

4

Sałatka: Pokrojone warzywa mieszamy z sałatą z roszponką, posypujemy solą i pieprzem.

5

Sos czosnkowy: czosnek drobno siekamy, mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i ziołami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?