
Stek z antrykotu z sałatką
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso najlepiej wyciągnąć z lodówki min. 30 minut, a najlepiej godzinę przed smażeniem
Równomiernie solimy obie strony mięsa
Rozgrzewamy suchą patelnię
Mięso delikatnie wykładamy na patelnię i nie ruszamy nim
Smażymy mięso do takiego stopnia, jaki chcemy uzyskać
2 minuty z każdej strony -stek krwisty, 3 minuty -stek średnio wysmażony lub 4 minuty -stek wysmażony
Za pomocą szczypcy obracamy na drugą stronę i smażymy w takim samym czasie
Gotowego steka przekładamy na talerz
Sałatka:
Pokrojone warzywa mieszamy z sałatą z roszponką
Posypujemy solą i pieprzem.
Sos czosnkowy:
Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy
Przekładamy do małej miseczki
Dodajemy jogurt naturalny
Dodajemy sól, pieprz i zioła
Mieszamy. Najlepszy smak uzyskamy po około 30 min w lodówce. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
