
Stek z antrykotu z sałatką
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
steka (antrykot)
|
50 g
|
miksu sałat
|
2
|
sztuki pomidorów
320 g
|
0,5
|
sztuki ogórka świeżego
75 g
|
1
|
sztuka czerwonej cebuli
80 g
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
7,5
|
opakowania jogurtu naturalnego
150 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
łyżeczka ziół prowansalskich
3 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso najlepiej wyciągnąć z lodówki min. 30 minut, a najlepiej godzinę przed smażeniem. Solimy obie strony.
Rozgrzewamy suchą patelnię, układamy na niej mięso i smażymy (2 minuty z każdej strony -stek krwisty, 3 minuty -stek średnio wysmażony lub 4 minuty -stek wysmażony). Obracamy i smażymy drugą stronę.
Gotowego steka przekładamy na talerz.
Sałatka: Pokrojone warzywa mieszamy z sałatą z roszponką, posypujemy solą i pieprzem.
Sos czosnkowy: czosnek drobno siekamy, mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i ziołami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
