Serek wiejski z pieczonym jabłkiem

Serek wiejski z pieczonym jabłkiem

Jak stworzyć lekki, ale sycący podwieczorek? Cóż – tak naprawdę wystarczą jedynie…2 składniki! Bo właśnie tyle potrzeba by przygotować nasz serek wiejski z pieczonym jabłkiem – idealny zwłaszcza wtedy, gdy szukasz czegoś bardzo delikatnego. Dzięki połączeniu klasycznego na diecie lekkostrawnej jabłka z serkiem wiejskim deser ten zyskuje źródło białka. A musisz wiedzieć, że to głównie białko odpowiada za uczucie sytości po posiłku. Spróbuj koniecznie i przekonaj się, że czasami najprostsze połączenia są najlepsze!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Serek wiejski z pieczonym jabłkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

277 kcal Kalorie
25 g Białko
9 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
763 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
1
sztuka jabłka
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

277 kcal Kalorie
25 g Białko
9 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
763 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jabłko kroimy na pół, wycinamy gniazdo nasienne. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 min, aż jabłko będzie miękkie. Jabłko możemy też obrać, pokroić i uprażyć na patelni lub uprażyć w mikrofali na najwyższej mocy co 2 minuty sprawdzając, czy jest gotowe.

2

Jabłko podajemy z serkiem wiejskim.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?