
Serek wiejski z pieczonym jabłkiem
Jak stworzyć lekki, ale sycący podwieczorek? Cóż – tak naprawdę wystarczą jedynie…2 składniki! Bo właśnie tyle potrzeba by przygotować nasz serek wiejski z pieczonym jabłkiem – idealny zwłaszcza wtedy, gdy szukasz czegoś bardzo delikatnego. Dzięki połączeniu klasycznego na diecie lekkostrawnej jabłka z serkiem wiejskim deser ten zyskuje źródło białka. A musisz wiedzieć, że to głównie białko odpowiada za uczucie sytości po posiłku. Spróbuj koniecznie i przekonaj się, że czasami najprostsze połączenia są najlepsze!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie serka wiejskiego
200 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jabłko kroimy na pół, wycinamy gniazdo nasienne. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 min, aż jabłko będzie miękkie. Jabłko możemy też obrać, pokroić i uprażyć na patelni lub uprażyć w mikrofali na najwyższej mocy co 2 minuty sprawdzając, czy jest gotowe.
Jabłko podajemy z serkiem wiejskim.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
