
Puszysty omlet z malinami i wiórkami kokosowymi
Marzysz o idealnym podwieczorku? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na omlet z malinami i wiórkami kokosowymi! Połączenie malinowego smaku, naturalnego jogurtu oraz kokosa zachwyci zarówno starszych, jak i młodszych fanów tej klasycznej potrawy, zaś zamiana cukru na ksylitol sprawi, że będzie ono idealne również dla osób będących na diecie.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
100 g
|
malin
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
|
1,5
|
łyżki wiórków kokosowych
23 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka z ksylitolem miksujemy na puszystą masę, dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy przygotowaną masę jajeczną, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień. Podgrzewamy przez 4 minuty, następnie przekręcamy na drugą stronę. Jeśli wierzch omleta jest całkowicie ścięty, możemy pominąć ten krok.
Omlet podajemy od razu po przygotowaniu z malinami i jogurtem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
