Tost z awokado i mozzarellą
4 składniki i 5 minut. Tyle potrzeba by przygotować tost z awokado i mozzarellą. Ta prosta potrawa sprawdzi się świetnie jako śniadanie, kolacja czy szybka przekąska idealna, gdy nagle dopada Cię głód. To jednak nie koniec jej zalet, bo tak przygotowany tost jest dobrym źródłem wapnia, witaminy E i zdrowych kwasów tłuszczowych. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
0,5
|
sztuki mozzarelli
60 g
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mozzarellę i awokado kroimy w plastry.
Na kromce pieczywa układamy mozzarellę, pokrojone awokado i pomidora. Przykrywamy pozostałą mozzarellą i drugą kromką.
Tosty podpiekamy na patelni bez tłuszczu przez 3 minuty pod przykryciem, następnie obracamy na kolejne 3 minuty. Smacznego!