
Kurczak po chińsku
Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

Kategorie















Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki
Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy
Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie
Na tę samą patelnię wrzucamy mieszankę warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając
Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
