Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,93/5
(z 251 ocen)
Kurczak po chińsku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

491 kcal Kalorie
30 g Białko
16 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
4664 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
50 g
 ryżu basmati
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
100 g
 mięsa z piersi kurczaka
2
porcje chińskiej mieszanki warzywnej
200 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
0,5
łyżeczki papryki ostrej
1,5 g
1
łyżeczka curry
4 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

491 kcal Kalorie
30 g Białko
16 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
4664 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy sos sojowy.

3

Przyprawiamy curry i dokładnie mieszamy.

4

Mięso obsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy będzie gotowe, zdejmujemy z patelni.

5

Na tę samą patelnię wrzucamy mieszankę warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając.

6

Doprawiamy do smaku solą, papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.

7

Na talerz wykładamy ryż i kurczaka z warzywami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.