Kurczak po chińsku

Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,94/5
(z 197 ocen)
Kurczak po chińsku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

490 kcal Kalorie
30 g Białko
16 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
4663 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
0,5
porcji ryżu basmati
50 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
porcja mięsa z piersi kurczaka
100 g
2
porcje chińskiej mieszanki warzywnej
200 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
0,5
łyżeczki papryki słodkiej i ostrej
1,5 g
0,5
łyżki curry
6 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

490 kcal Kalorie
30 g Białko
16 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
4663 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki

2

Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy

3

Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie

4

Na tę samą patelnię wrzucamy mieszankę warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając

5

Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę

6

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu

7

Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?