Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną

Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

20 min
80 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,42/5
(z 26 ocen)
Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

474,1 kcal Kalorie
32,5 g Białko
12,4 g Tłuszcze
61,3 g Węglowodany
315,8 mg Sód
12,4 g Błonnik

Składniki
1
porcja mięsa z piersi indyka
200 g
1
szklanka kaszy gryczanej
100 g
2
sztuki selera naciowego
90 g
1
sztuka czerwonej papryki
170 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
ząbek czosnku
6 g
1,5
szklanki przecieru pomidorowego
375 g
4
łyżeczki masła klarowanego
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

474,1 kcal Kalorie
32,5 g Białko
12,4 g Tłuszcze
61,3 g Węglowodany
315,8 mg Sód
12,4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone składniki podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, aż cebula się nie zeszkli

2

W międzyczasie indyka i seler kroimy na drobne części i dorzucamy do reszty warzyw

3

Jak indyk się zarumieni, to całość zalewamy puszką pomidorów i szklanką wody

4

Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?