
Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną
Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
mięsa z piersi indyka
|
100 g
|
kaszy gryczanej
|
2
|
łodygi selera naciowego
90 g
|
1
|
sztuka czerwonej papryki
170 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1,5
|
szklanki przecieru pomidorowego
375 g
|
4
|
łyżeczki masła
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone składniki podsmażamy na rozgrzanym maśle, aż cebula się nie zeszkli
W międzyczasie indyka i seler kroimy na drobne części, dorzucamy do reszty warzyw.
Jak indyk się zarumieni, to zalewamy puszką przecierem pomidorowym i szklanką wody.
Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
