Tofucznica z cebulką, szczypiorkiem i pieczywem
Czy wiesz, że na diecie wegańskiej nie musisz rezygnować ze smaku jajecznicy? Nasza tofucznica z cebulką, szczypiorkiem i pieczywem pozwoli Ci się o tym przekonać! Mimo że nie zawiera ona jajek, dodatek soli kala namak oraz płatków drożdżowych nadaje jej niezwykle ciekawy, jajeczno-serowy smak.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
0,5
|
opakowania tofu naturalnego
90 g
|
1
|
szczypta soli czarnej kala namak
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki kurkumy
1 g
|
1
|
łyżka płatków drożdżowych
5 g
|
0,1
|
szklanki wody
30 g
|
3
|
łyżeczki szczypiorku
15 g
|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulkę siekamy i podsmażamy na oleju przez około 5 minut.
Tofu rozdrabniamy i dodajemy na patelnię, przyprawiamy szczyptą soli kala namak, kurkumą i dodajemy płatki drożdżowe. Podsmażamy chwilę.
Dolewamy wodę i odparowujemy, do momentu, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
Tofucznicę posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem, podajemy z pieczywem.
Smacznego!