Spaghetti z pesto

Spaghetti z pesto

Spaghetti z pesto to super pomysł na kreatywne podejście do klasycznej potrawy. Ten kolorowy makaron świetnie sprawdzi się jako lekki obiad na ciepłe dni, perfekcyjny dla całej rodziny. Inne zalety? Wykonane według poniższego przepisu spaghetti dostarczy Ci mnóstwa witamin z grupy B, wapnia, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,19/5
(z 27 ocen)
Spaghetti z pesto
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

485 kcal Kalorie
20 g Białko
25 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
46 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu spaghetti
40 g
 rukoli
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
15 g
 orzechów nerkowca
1
łyżka sera grana padano
25 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
1
sztuka suszonego pomidora
20 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

485 kcal Kalorie
20 g Białko
25 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
46 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

2

Przygotowujemy pesto. Blendujemy: rukolę, oliwę, orzechy, ser grana padano i czosnek.

3

Makaron po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy w ganku z niewielką ilością wody, w której się gotował.

4

Do garnka z makaronem dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.

5

Makaron wykładamy na talerz. Na spaghetti układamy kawałki porwanej mozzarelli i pokrojonego na kawałki suszonego pomidora oraz pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.