
Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem, cukinią i papryką
Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem, cukinią i papryką to superproste danie, które sprawdzi się perfekcyjnie zarówno jako domowy obiad, jak i posiłek zabrany do pracy. A wartości odżywcze? Dzięki dodatkowi szpinaku, cukinii i papryki znajdziesz w nim mnóstwo witaminy C, beta-karotenu i folianów. Po takim posiłku, żadne wyzwanie nie będzie Ci straszne. Spróbuj koniecznie!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paski około 2 cm, a następnie przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, bazylią i skrapiamy oliwą.
Przyprawione mięso smażymy na rozgrzanej patelni przez około 6-8 minut, mieszając co jakiś czas. Usmażonego kurczaka zdejmujemy z patelni.
Kroimy paprykę w paski, cukinię w półksiężyce, cebulkę w pióra, a czosnek siekamy.
Pokrojone warzywa smażymy na patelni, na której smażył się kurczak, do momentu, aż będą miękkie.
Wszystkie usmażone składniki przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jogurt, następnie mieszamy i doprawiamy solą z pieprzem.
Smacznego!
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
