Sałatka ryżowa z szynką
Nie wyobrażasz sobie sałatki bez majonezu? Nie musisz! Wystarczy ograniczyć jego ilość. U nas sałatka ryżowa z szynką zawiera tylko 2 łyżeczki majonezu. Na dodatek wymaga jedynie ugotowania ryżu i pokrojenia szynki oraz ogórka. Pełnię smaku zyskuje po dodaniu kukurydzy. Zawiera niezbędną ilość białka. Szybka i sycąca – taka jest nasza kolorowa sałatka!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
444
kcal
Kalorie
18
g
Białko
10
g
Tłuszcze
71
g
Węglowodany
889
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
ryżu basmati
|
1
|
opakowanie kukurydzy konserwowej
240 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
10
|
plastrów szynki z kurczaka
100 g
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
444
kcal
Kalorie
18
g
Białko
10
g
Tłuszcze
71
g
Węglowodany
889
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy.
3
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy majonez, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.