Sałatka caprese ze szpinakiem i jajkiem sadzonym

Co powiesz na wycieczkę do południowych Włoch? Jeśli jest Ci trochę nie po drodze, to śmiało możesz zamiast tego przygotować pyszny posiłek inspirowany tamtejszą kuchnią. Sałatka caprese ze szpinakiem i jajkiem sadzonym zaskakuje swoją prostotą i jednocześnie niesamowitym smakiem. Zjedz na śniadanie lub zapakuj w pudełko do pracy.

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka caprese ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low carb Low carb
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

618 kcal Kalorie
37 g Białko
33 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
363 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
2
garści szpinaku
50 g
2
sztuki pomidora
320 g
2
sztuki sera mozzarella
240 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
2
łyżeczki oliwy z oliwy
10 g
1
garść bazylii
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
sztuka bułki ciabatty
80 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

618 kcal Kalorie
37 g Białko
33 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
363 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Szpinak łączymy z pokrojonym pomidorem, bazylią i mozzarellą. Polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem.

2

Jajka smażymy na patelni skropionej oliwą. Układamy na sałatce.

3

Gotową sałatkę posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?