Ryż na mleku z drażami MMs
Kolorowy, pyszny i szybki w przygotowaniu – taki jest nasz przepis na ryż na mleku z drażami MMs. Cukierki MMs sprawiają, że to proste śniadaniowe danie można wręcz…jeść oczami. Wcale nie są jednak jedyną „atrakcją”. Obok cukierków znajdziesz tu bowiem także aromatyczny cynamon, kremowe mleczko kokosowe i słodkie, jesienne figi. Całość posmakuje nawet największym niejadkom. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
ryżu basmati
|
1
|
opakowanie mleczka kokosowego
400 g
|
1
|
szklanka wody
250 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
3
|
sztuki fig
180 g
|
0,7
|
opakowania M&M
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy w mleczku kokosowym wymieszanym z wodą (możemy dodać odrobinę soli). Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości (15-20 minut), mieszając od czasu do czasu.
Pod koniec gotowania dodajemy cynamon i mieszamy.
Gotowy ryż podajemy z kawałkami fig i M&Msami.