
Płatki jaglane z duszonym jabłkiem

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
411
kcal
Kalorie
12
g
Białko
6
g
Tłuszcze
80
g
Węglowodany
170
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
10
łyżek płatków jaglanych
100 g
1,6
szklanki mleka 2%
400 g
2
sztuki jabłka
300 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
411
kcal
Kalorie
12
g
Białko
6
g
Tłuszcze
80
g
Węglowodany
170
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1
Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy płatki. Dodajemy ekstrakt waniliowy i miód, gotujemy przez 6 minut.
2
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię. Posypujemy cynamonem i podgrzewamy przez 4 minuty.
3
Jaglankę przekładamy do miseczki i podajemy z jabłkami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
