Owsianka z masłem orzechowym

Owsianka z masłem orzechowym

Banan i masło orzechowe to naszym zdaniem jedno z najpyszniejszych połączeń, jakie można sobie wyobrazić. Masz wątpliwości? Nasza owsianka z masłem orzechowym z pewnością sprawi, że pokochasz tę wyrazistą, kremową kompozycję smaków równie mocno! Danie to sprawdzi się świetnie jako pełnowartościowe, słodkie śniadanie, dostarcza bowiem wszystkich niezbędnych składników odżywczych, dzięki czemu pomoże Ci dobrze zacząć dzień. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,43/5
(z 194 ocen)
Owsianka z masłem orzechowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

512 kcal Kalorie
27 g Białko
14 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
136 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych
50 g
1
sztuka banana
120 g
1,5
łyżeczki masła orzechowego
15 g
0,5
szklanki mleka 1,5%
125 g
0,7
opakowania jogurtu skyr
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

512 kcal Kalorie
27 g Białko
14 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
136 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki owsiane zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy do namoczenia.

2

Do namoczonych płatków dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy.

3

Dodajemy pokrojonego banana i masło orzechowe.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.