
Budyń jaglany
Pyszna, bardziej pożywna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Budyń jaglany powstaje ze zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka owsianego. Pyszny posiłek, który znakomicie zaspokoi chęć na coś słodkiego oraz delikatny głód.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
60 g
|
kaszy jaglanej
|
0,7
|
sztuki jabłek
100 g
|
30 g
|
rodzynek
|
0,8
|
szklanki napoju owsianego
200 g
|
20 g
|
orzechów włoskich
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną dokładnie opłukujemy w ciepłej wodzie. Do rondelka wlewamy połowę napoju roślinnego i około 1/3 szklanki wody, następnie dodajemy kaszę.
Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 20-25 minut, aż kasza będzie miękka. Jeżeli kasza wcześniej wchłonie płyny, możemy dolać trochę napoju roślinnego lub wody.
Gotową kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy drugą połowę napoju roślinnego i erytrolu, następnie blendujemy na idealnie gładki mus. Można użyć także miksera.
Do gotowego budyniu dodajemy ulubione dodatki. Opcjonalnie cynamon. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
