Roladki z łososiem i szpinakiem

Naleśniki w wersji wytrawnej. Roladki z łososiem i szpinakiem to porządna porcja zdrowia na talerzu, do tego bardzo smaczna. Świetnie sprawdzą się jako posiłek zabierany do pracy czy na uczelnię. Warto do tego dania użyć łososia wędzonego na zimno.

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,53/5
(z 15 ocen)
Roladki z łososiem i szpinakiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

434 kcal Kalorie
21 g Białko
21 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
1032 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
2,5
porcji łososia świeżego
250 g
2,4
łyżki serka kanapkowego
60 g
1
garść szpinaku
30 g

Ciasto naleśnikowe:

15
łyżek mąki jaglanej
150 g
1
sztuka jajka
56 g
1,2
szklanki napoju roślinnego np. ryżowego
300 g
1
szczypta soli
0,25 g
6
łyżeczek oleju kokosowego
30 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

434 kcal Kalorie
21 g Białko
21 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
1032 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Łososia myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, kropimy cytryną i odstawiamy

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy łososia zawiniętego w folię i pieczemy około 30 minut

3

Naleśniki robimy według przepisu na naleśniki jaglane

4

Usmażone naleśniki smarujemy serkiem na połowie lub całości.

5

Upieczony kawałek łososia rozdrabniamy widelcem i nakładamy na naleśnika

6

Posypujemy umytymi liśćmi szpinaku i zawijamy roladki

7

Gotowe roladki kroimy na pół lub mniejsze kawałki

8

Z podanych składników otrzymamy około 10 naleśników. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?