![Pulpety z tofu](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/03/17231123/bok-8.png)
Pulpety z tofu
Jak pulpety to tylko z mięsa? Otóż nie! Pulpety z tofu są równie pyszne – wystarczy tylko znaleźć odpowiedni przepis. Sekretem naszego jest perfekcyjna kompozycja przypraw – między innymi sosu sojowego, musztardy i wędzonej papryki. Do tego sos na bazie passaty pomidorowej, makaron i gotowe! Pyszny, pełnowartościowy obiad już na Ciebie czeka.
![Pulpety z tofu](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/03/17231120/gora-5.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Dobre na cholesterol](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dobrenacholesterol.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
![Wysokobiałkowe](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/wysokobialkowe.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
336
kcal
Kalorie
16
g
Białko
8
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
403
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
Sos: |
|
1
|
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
|
1
|
łyżka octu balsamicznego
10 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
garść bazylii świeżej
3 g
|
Pulpeciki: |
|
1,7
|
opakowania tofu
300 g
|
5
|
łyżek bułki tartej
50 g
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
1
|
łyżeczka musztardy dijon
10 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
0,5
|
łyżeczki wędzonej papryki
1,5 g
|
1
|
łyżeczka rozmarynu
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
336
kcal
Kalorie
16
g
Białko
8
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
403
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Wszystkie składniki sosu blendujemy i przekładamy do rondelka, podgrzewamy sos przez 20 minut.
2
Wszystkie składniki pulpecików wkładamy do blendera i rozdrabniamy.
3
Formujemy pulpeciki i smażymy je na rozgrzanej oliwie.
4
Makaron gotujemy według zaleceń, odcedzamy i mieszamy z sosem, na wierzchu układamy pulpeciki.