Pulpety z tofu

20 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,89/5
(z 47 ocen)
Pulpety z tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

339 kcal Kalorie
15 g Białko
8 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
438 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
porcje makaronu tagiatelle
200 g

Sos:

1
opakowanie pomidorów z kartonu
400 g
2
łyżki octu balsamicznego
12 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
garść bazylii świeżej
3 g

Pulpeciki:

2,5
opakowania tofu
300 g
5
łyżek bułki tartej
50 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka musztardy dijon
10 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
0,5
szczypty wędzonej papryki
0,5 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

339 kcal Kalorie
15 g Białko
8 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
438 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Wszystkie składniki sosu blendujemy w malakserze i przekładamy do rondelka, podgrzewamy sos przez 20 minut

2

Wszystkie składniki pulpecików wkładamy do blendera i rozdrabniamy

3

Formujemy pulpeciki i smażymy je na patelni z łyżeczką oliwy

4

Makaron gotujemy według zaleceń, odcedzamy i mieszamy z sosem, na wierzchu układamy pulpeciki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?