Pulpety z tofu

20 min
50 min
Poziom trudności: Średni
Oceń
3,98/5
(z 41 ocen)
Pulpety z tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

394,1 kcal Kalorie
23,9 g Białko
10,4 g Tłuszcze
54,1 g Węglowodany
621,8 mg Sód
7,4 g Błonnik

Składniki
2
porcje makaronu tagiatelle
200 g
1
opakowanie pomidorów z kartonu
400 g
2
łyżki octu balsamicznego
12 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
garść bazylii świeżej
3 g
2,5
opakowania tofu
300 g
5
łyżek bułki tartej
50 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka musztardy dijon
10 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
0,5
szczypty wędzonej papryki
0,5 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

394,1 kcal Kalorie
23,9 g Białko
10,4 g Tłuszcze
54,1 g Węglowodany
621,8 mg Sód
7,4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Wszystkie składniki sosu blendujemy w malakserze i przekładamy do rondelka, podgrzewamy sos przez 20 minut

2

Wszystkie składniki pulpecików wkładamy do blendera i rozdrabniamy

3

Formujemy pulpeciki i smażymy je na patelni z łyżeczką oliwy

4

Makaron gotujemy według zaleceń, odcedzamy i mieszamy z sosem, na wierzchu układamy pulpeciki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?