
Pulpety z tofu

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
339
kcal
Kalorie
15
g
Białko
8
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
438
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
makaronu tagiatelle
|
Sos: |
|
1
|
opakowanie pomidorów z kartonu
400 g
|
2
|
łyżki octu balsamicznego
12 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
garść bazylii świeżej
3 g
|
Pulpeciki: |
|
2,5
|
opakowania tofu
300 g
|
5
|
łyżek bułki tartej
50 g
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
1
|
łyżeczka musztardy dijon
10 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
0,5
|
szczypty wędzonej papryki
0,5 g
|
1
|
łyżeczka rozmarynu
3 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
339
kcal
Kalorie
15
g
Białko
8
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
438
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Wszystkie składniki sosu blendujemy w malakserze i przekładamy do rondelka, podgrzewamy sos przez 20 minut
2
Wszystkie składniki pulpecików wkładamy do blendera i rozdrabniamy
3
Formujemy pulpeciki i smażymy je na patelni z łyżeczką oliwy
4
Makaron gotujemy według zaleceń, odcedzamy i mieszamy z sosem, na wierzchu układamy pulpeciki.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
