
Pieczone kotleciki z ciecierzycy

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
569
kcal
Kalorie
22
g
Białko
16
g
Tłuszcze
80
g
Węglowodany
1499
mg
Sód
21
g
Błonnik
Składniki
0,5
szklanki kaszy jaglanej
50 g
0,5
opakowania ciecierzycy konserwowej
120 g
0,5
sztuki pora
70 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
3
ząbki czosnku
18 g
1
łyżeczka papryki w proszku
3 g
0,5
łyżeczki kuminu
2,5 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
sos pomidorowy:
1
szklanka pomidorów z kartonu
200 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
569
kcal
Kalorie
22
g
Białko
16
g
Tłuszcze
80
g
Węglowodany
1499
mg
Sód
21
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Gotujemy kaszę jaglaną, odcedzamy ciecierzycę
2
Pokrojonego pora podsmażamy na oliwie
3
Obrywamy listki natki pietruszki i siekamy łodyżki, obieramy czosnek i rozgniatamy
4
Do naczynia blendera przekładamy ugotowaną kaszę jaglaną, ciecierzycę, czosnek, pietruszkę oraz przyprawy, blendujemy aż wszystkie składniki się połączą
5
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką formujemy kotleciki na blaszce, pieczemy kotleciki przez 25 minut.
6
Blendujemy wszystkie składniki sosu i gotujemy przez 10 minut
7
Kotleciki podajemy z sosem pomidorowym.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
