Kasza z tofu

Marzysz o klasycznym daniu na bazie kaszy? Nasz kasza z tofu to idealny przepis na taką okazję! Poza niezwykle bogatą w witaminy i składniki mineralne kaszą gryczaną, danie to zawiera brokuły i szpinak, zapewniając dowóz kwasu foliowego, witaminy C i mnóstwa przeciwutleniaczy, jest to więc prawdziwa bomba wartościowych składników odżywczych.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,19/5
(z 26 ocen)
Kasza z tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

406 kcal Kalorie
24 g Białko
13 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
560 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
porcja kaszy gryczanej
100 g
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
sztuka brokuła
450 g
1
sztuka małej cebuli
80 g
6
garści szpinaku
150 g
3
ząbki czosnku
18 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szklanka ekologicznego bulionu warzywnego
250 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

406 kcal Kalorie
24 g Białko
13 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
560 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek

3

Dodajemy różyczki brokuła, tofu, kaszę, wlewamy bulion, mieszamy i przykrywamy patelnię pokrywką na 5 minut

4

Dodajemy szpinak i mieszamy

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?