
Kasza z tofu
Marzysz o klasycznym daniu na bazie kaszy? Nasz kasza z tofu to idealny przepis na taką okazję! Poza niezwykle bogatą w witaminy i składniki mineralne kaszą gryczaną, danie to zawiera brokuły i szpinak, zapewniając dowóz kwasu foliowego, witaminy C i mnóstwa przeciwutleniaczy, jest to więc prawdziwa bomba wartościowych składników odżywczych.

Kategorie
















Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
kaszy gryczanej
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
450 g
|
brokuła
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
6
|
garści szpinaku
150 g
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szklanka ekologicznego bulionu warzywnego
250 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę gryczaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek.
Dodajemy różyczki brokuła, tofu pokrojone w kostkę, kaszę, wlewamy bulion, mieszamy i przykrywamy patelnię pokrywką na 5 minut.
Dodajemy szpinak, przyprawy i mieszamy.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
