
Burgery z indyka
Czy idealny burger musi opierać się na tzw. “mięsie czerwonym” (wołowym lub wieprzowym)? Z nami odpowiedź na to pytanie brzmi: nie! Korzystając z poniższego przepisu na burgery z indyka, przygotujesz pyszny obiad, w którym klasyczny smak mięsa łączy się z ostrymi przyprawami i kremowym awokado. Koniecznie wypróbuj, a z pewnością pokochasz ten oryginalny smak!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso z indyka przekładamy do miski i dodajemy do niego posiekany imbir, czosnek, chilli, łyżkę sosu sojowego, olej sezamowy
Mieszamy składniki ze sobą, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu. Formujemy burgery i smażymy po około 5 minut z każdej strony
Kapustę oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jogurt, ostry sos, ocet, posiekaną pietruszkę, łyżeczkę miodu, sól i pieprz
Awokado obieramy i miażdżymy na pastę widelcem, dodajemy sok z ½ limonki szczyptę soli i pieprzu, mieszamy.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
