Burgery z indyka z cukinią

Burgery z indyka z cukinią

Uwielbiasz połączenie burgera z warzywami? Sprawdź przepis na burgery z indyka z cukinią, które zastępują standardowe i monotonne burgery. To świetny pomysł na lekkie danie dnia lub posiłek potreningowy. Wypróbuj przepis i zasmakuj indyka w oryginalnej postaci.

30 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 36 ocen)
Burgery z indyka z cukinią
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

408 kcal Kalorie
29 g Białko
19 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
345 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
50 g
 ryżu basmati
200 g
 mięsa mielonego z indyka
6
łyżeczek oliwy z oliwek
30 g
4
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
0,3
opakowania jogurtu roślinnego
40 g
1
sztuka cukinii
200 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oregano
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

408 kcal Kalorie
29 g Białko
19 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
345 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Mięso doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki.

3

Cukinię ścieramy na tarce, przyprawiamy przyprawami i smażymy na rozgrzanej oliwie (połowa) przez ok. 4 minuty.

4

Cukinię przekładamy do miski i pozostawiamy do ostudzenia.

5

Dodajemy mięso, mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na pozostałej oliwie przez ok. 3 minuty z każdej strony.

6

Ryż oraz przekrojone pomidorki mieszamy.

7

Na talerzu układamy burgery, ryż z pomidorkami. Podajemy z jogurtem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?