
Burgery z łososia z sosem tzatziki
Czy wiesz, że idealny burger nie musi opierać się na mięsie czerwonym ani nawet drobiowym? Z naszym przepisem na burgery z łososia z sosem tzatziki możesz się o tym przekonać! Delikatny sos na bazie ogórków świetnie komponuje się w nim z charakterystycznym smakiem ryby, a zawarte w łososiu kwasy tłuszczowe omega-3 wspomagają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Dodatkowo, jest to skuteczny sposób na przemycenie ryb do jadłospisu największych niejadków – wypróbuj koniecznie!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Łososia drobno kroimy i przekładamy do miski, dokładamy do niej ryż.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak, dodajemy gałkę muszkatołową po 3 minutach zdejmujemy z palnika czekamy aż ostygnie
Dodajemy do miski szpinak, jajko i wszystkie składniki łączymy ze sobą
Dodajemy szczyptę soli i pieprzu
Odstawiamy na 5 minut, formujemy burgery i smażymy na patelni po około 2 minuty z każdej strony.
Sos tzatziki:
Ogórka myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
Przekładamy na sitko i posypujemy solą, po 3 minutach odciskamy nadmiar wody z ogórków
Łączymy ze sobą posiekany czosnek, jogurt, ogórki, sól oraz pieprz.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
