
Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem
Nie masz pomysłu na modyfikację klasycznego azjatyckiego curry? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem, a przekonasz się, że charakterystyczne, azjatyckie smaki świetnie łączą się z akcentami polskiej kuchni!

Kategorie














Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
547
kcal
Kalorie
18
g
Białko
16
g
Tłuszcze
78
g
Węglowodany
1234
mg
Sód
15
g
Błonnik
Składniki
0,8
opakowania ciecierzycy konserwowej
200 g
0,6
sztuki kalafiora
300 g
0,5
sztuki cebuli czerwonej
60 g
1
plaster imbiru
5 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
4
garści świeżego szpinaku
100 g
0,6
szklanki bulionu warzywnego
150 g
1
porcja ryżu basmati
100 g
0,5
łyżki curry
6 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
547
kcal
Kalorie
18
g
Białko
16
g
Tłuszcze
78
g
Węglowodany
1234
mg
Sód
15
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
2
Na patelni podgrzewamy posiekany imbir, czosnek i cebulę, dolewamy 3 łyżki mleczka kokosowego i dodajemy przyprawę curry
3
Dodajemy odsączoną ciecierzycę, różyczki kalafiora, zalewamy resztą mleczka kokosowego i bulionem
4
Gotujemy przez około 15 minut
5
Dodajemy szpinak, mieszamy i odstawiamy z ognia.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
